{{header}}

Vastuullinen, vihreä ja turvallinen kauppakeskus Karisma

Ympäristöystävällisyys, turvallisuus ja vastuullisuus ovat arvoja, jotka näkyvät Karismassa niin arjen tekoina kuin sertifikaatteina seinällä. Kauppakeskus Karisman omistaa Mercada Oy, joka omistaa, hallinnoi ja kehittää pääasiassa Kesko-konsernin käytössä olevia kauppapaikkoja. Mercadan asettamat vastuullisuusteemat ja -tavoitteet ohjaavat vahvasti myös Karisman toimintaa. Alta voit lukea, miten kolme tärkeintä teemaa näkyvät Karisman jokapäiväisessä toiminnassa.

Paras ostoskokemus

Karisma haluaa olla parhaan asiointikokemuksen tarjoava kauppakeskus. Tähän liittyy paitsi kaupallinen ja elämyksellinen tarjonta, myös merkittäviltä osin kauppakeskuksen viihtyisyys, turvallisuus ja siisteys. Haluamme jatkuvasti parantaa asiakastyytyväisyyttämme. Parhaan ostokokemuksen varmistamisessa merkittävä rooli on Karismassa toimivilla yrityksillä ja yhteisellä tekemisen meiningillä. Vuonna 2023 Karisma rankattiin ykköseksi valtakunnallisessa kauppakeskusten vuokralaistyytyväisyyskyselyssä!

Kauppakeskus Karisma sai vuonna 2018 Safe Retail Destination -sertifikaatin osoituksena kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamisesta. Koronapandemian aikana korostui terveysturvallisuus ja Karismalle myönnettiin vuonna 2020 Covid-19-Compliant -sertifikaatti tunnustuksena toimenpiteistä koronapandemian torjumiseksi ja turvallisen asioinnin varmistamiseksi.  

Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Haluamme tehdä enemmän kuin viralliset vaatimustasot edellyttävät tavoitellessamme pienempiä ympäristövaikutuksia. Yksi vastuullisuuslupauksistamme on olla täysin hiilineutraali kauppakeskus vuoteen 2030 mennessä. Tärkeä rooli tässä on energiatehokkuudella, vedenkulutuksen minimoimisella ja jätteiden kierrätyksellä. Hiilijalanjälkemme pienentymistavoite on 2 % vuodessa. Vuonna 2021 uusittiin parhain Excellent-arvosanoin Karisman BREEAM-ympäristösertfikaatti osoituksena kiinteistön erinomaisesta ylläpidon tasosta.

• Karisman sisätilojen valaistuksessa ja mainosvaloissa käytetään energiatehokkaita led-valoja.

• Kaikki kauppakeskuksen käyttämä sähkö on 100 % ympäristöystävällisesti tuotettua.

• Vedenkulutukseen kiinnitetään huomiota ja vuosittainen vedenkulutuksen säästötavoite on 2 %. Esimerkiksi Karisman wc-tilojen pisuaarit säästävät vettä 10 m3 joka kuukausi.

• Kannustamme myös asiakkaitamme ilmastoystävällisiin valintoihin: kauppakeskus on helposti saavutettavissa niin bussilla kuin polkupyörällä ja parkkihallissamme on latauspaikat sähköautoille.

• Karisman omien jätteiden hyötykäyttöaste on 100 %: 66 % kierrätettiin ja loput 34 % hyödynnettiin energian tuotannossa.

Marraskuussa 2021 Karismasta tuli yksi Lahden kaupungin ilmastokumppaneista, sillä kauppakeskus haluaa olla osa Lahden kunnianhimoisia ympäristötavoitteita ja auttaa niiden saavuttamisessa. Asiakkaidemme ilmastotekoja tuemme mm. kattavilla kierrätyspalveluilla, joihin voit tutustua täällä >>

Vastuullinen liiketoiminta

Rehellisyys ja läpinäkyvyys ovat toiminnan tärkein perusta niin Karismassa kuin omistajayhtiössämme Mercadassa. Noudatamme lakeja ja määräyksiä kaikessa toiminnassa ja olemme sitoutuneet reiluun kilpailuun. Lahjuksia ei tarjota eikä niitä oteta vastaan. Kaikki verotukseen liittyvät asiat ja maksut hoidetaan Suomen lakien mukaisesti.

Kunnioitamme ihmisoikeuksia emmekä hyväksy Karismassa minkäänlaista syrjintää, häirintää, väkivaltaa tai muita ihmisoikeusrikkomuksia.